Ideja Chata jeste da omogući Internet korisnicima razmjenu mišljenja, informacija i zabave. Dopisivanje i druženje za sve slušaoce, članove i posjetioce našeg radija na kome se svi mogu dopisivati i na taj način svi istovremeno komunicirati.

S ulaskom na Chat obavezujete se da nećete objavljivati informacije koje su lažne, vulgarne, prijeteće, šire mržnju prema bilo kome i da nećete ugrožavati tuđu privatnost.

-Zabranjeno svako bezpotrebno uznemiravanje voditeljke ili voditelja.

– Obavezna vlastita slika lica ispred nick-a na Chatu.
– Obavezno pisati (Srpsko-Hrvatsko-Bosanskim jezikom)
– Zabranjeno je korištenje vulgarnih riječi.
– Zabranjeno je provociranje i vrijeđanje.
– Zabranjeno reklamiranje drugih sajtova, radio stanica ili chatova.
– Zabranjeno uznemiravanje, prijetnja, uvreda, kleveta, sramoćenje ili bilo koji drugi način izazivanja neprijatnosti drugim korisnicima Chata.
– Zabranjeno prenošenje informacija, podataka, tekstova, fajlova, linkova, razgovora bilo kakvog uvrijedljivog, rasističkog, diskriminirajućeg, nezakonitog, ilegalnog, štetnog, prijetećeg, uvrijedljivog, uznemiravajućeg sadržaja i materijala Chatom.
– Nepoželjno je odjednom izbaciti više od 3 smajlija/gifa na Chat.

– Poštujte druge na Chatu barem onoliko koliko želite da drugi poštuju vas.
– Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje kao neka druga osoba.

Vlasnik radija, Administratori i Moderatori imaju pravo i obavezu odstraniti ili izbaciti osobe, ukoliko ocijene da je njihovo ponašanje neprimjereno i nije u duhu Chata i to bez obrazloženja.

Ukoliko vam se desi da zbog bilo kojeg razloga nemate pristup Chatu a znate da niste izbačeni zbog jednog od gore navedenih razloga. Molimo vas da nam se javite putem Fb stranice radija Urnebes ili profila vlasnika radija Urnebes mi ćemo nastojati da vam pomognemo. Nemojte zahtjevati da se neko izbacuje sa Chata jer ipak internet pripada svima.

Cilj postojanja ovog Chata je upoznavanje, druženje, šala, zabava uz naš program i muziku po vašem izboru.

Vaš Radio Urnebes <3